Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.04.07, 15:40   #1 (permalink)
Barış
ÇookK oluyozZZ

Barış - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Konu Sayısı: 1788
Takım: Beşiktaş
Rep Gücü: 50000
Rep Puanı: 419939
Rep Derecesi : Barış 0-120000Barış 0-120000Barış 0-120000Barış 0-120000Barış 0-120000Barış 0-120000Barış 0-120000Barış 0-120000Barış 0-120000Barış 0-120000Barış 0-120000
Ruh Hali:

Arrow Winamp Kontrol

Winamp Kontrol

Windows Media Player (WMP)’ın yanılmıyorsam 10 numaralı sürümüne Microsoft güzel bir özellik eklemişti ve bu özellik halâ var. Bu özelliklik sayesinde WMP’ı görev çubuğu üzerinden kolayca kontrol edebiliyorsunuz. Geçenlerde karşılaştığım küçük bir program sayesinde bahsi geçen özelliği Winamp için de kullanabildiğimizi farkettim.

Kurulum

Bahsettiğim programın ismi Winamp [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir. Üye Olmak İçin Tıklayın...] ve tamamen ücretsiz. Boyutu ise 1 MB’dan bile küçük. Windows görev çubuğundan Winamp programını kontrol etmeye yarıyor. Bu sayede her seferinde Winamp programını ekranın önüne getirmenize gerek kalmıyor.

Kullanım

Winamp controlband son derece basit bir şekilde yükleniyor. Çalıştırmak için görev çubuğuna sağ tıklayıp Araç Çubukları bölümünden Winamp controlband menüsüne tıklamanız gerekiyor. Bu sayede programı etkinleştirebiliyorsunuz. Yalnız bunu yaparken Winamp’ın zaten açık olduğundan emin olun.

Winamp controlband‘ı etkinleştirdikten sonra görev çubuğuna bir kontrol bandı yerleşecektir. Aynen alttaki resimdeki gibi. Bu kontrol bandından şarkıları durdurabilir veya tekrar başlatabilirsiniz. Winamp listenizdeki bir önceki veya bir sonraki şarkıya geçiş yapabilirsiniz. Ve tabii ki Winamp’ın sesini arttırıp azaltabilirsiniz.

Son olarak kontrol bandı üzerindeki düğmelere gözatalım:

1. Şarkıyı durdurur veya tekrar yürütür
2. Bir önceki şarkıya geçer
3. Bir sonraki şarkıya geçer
4. Sesi azaltır veya arttırır
5. Winamp penceresini ekrana getirir

Sonuç
Winamp controlband benim beğendiğim küçük yardımcılardan bir tanesi. Ben sürekli kullanmaya başladım. Zaten bu özelliği WMP’dan da biliyordum ve hoşuma gidiyordu. Artık bu özelliği gün içerisinde en çok kullandığım yazılımlardan birisi olan Winamp ile beraber kullanabilmek de güzel. Size de tavsiye ederim

ÇookKoluyozZZ

Barış isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla