![]() |
|
|||||||
| Formula 1 Formula 1 ile ilgili herşeyi paylaşabileceğimiz bölüm... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yeni Tayfa
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2007
Konu Sayısı: 11
Rep Gücü: 0
Rep Puanı: 1960
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ruh Hali:
|
![]() Geride bıraktığımız sezonun, hatta ve hatta gelmiş geçmiş formula1 tarihinin en trajik olayını-casusluk skandalını hatırlarsınız.Mclaren Ferrari ,F2007'ye ait bilgileri kullanmış ve bütün takım puanları silinmiş ayrıca çok büyük bir para cezasına çaptıırılmıştı. Tartışmanın sürdüğü günlerde Flavio Briatore her zamanki sivri açıklamalarıyla kafalarda soru işaretleri uyandırmış,Michelin lastik kullanıcı olan Mclaren'in Bridgestone lastiklerine bu kadar çabuk ve mükemmel uyum sağlamalarının nedeninin Ferrariden alınan bilgiler olduğunu ileri sürmüştü. Ancak şimdi bütün bu skandalın merkezindeki takım Mclaren değil, Renault! FIA tarafından dinlemeye alınan takım, Mclaren'a ait hiçbir bilginin kullanılmadığını söyledi. Şu an için 15'ten fazla Renault çalışanının Mclaren'a ait teknik bilginin kullanıldığını bildikleri haberi dolanıyor ve Renault önümüzdeki ay FIA Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından Mclaren'a ait bilgi kullanıp kullanmadıklarını ispatlamaya çağrılmakla karşı karşıya. İddia edilenlere göre,olay takım mühendislerinden Phil Mackareth'in Mclaren'dan Eylül 2006 tarihinde, takımın Enstone'daki merkezine taşıdığı floppy disklerle ilgili. Renault, Mackareth'in bilgileri Renault'daki bilgisayarına transfer edip çizimleri bazı mühendislere gösterdiğini kabul etti ancak detaylardan kendi araçlarının tasarımında kesinlikle esinlenilmediğini söyledi. Mclaren da bu konuda kendi avukatlarını devreye sokup FIA'ya konuyla ilgili bir dosya sundu. Söylenilenlere göre, bu bilgiler takımın alt düzey elemanlarının ilgili olduğu değil, aksine üst düzey görevlilerinin;araç performans ve aero-dinami sorumlusunun,teknik direktörün ve şef tasarımcı Tim Densham' ın içinde olduğu bilinen bir dava. Bütün bunların ötesinde henüz kararını açıklamayan Fernando Alonso, Renault'nun herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalması halinde Red Bull'u tercih edebilir ve herkesin kaderi bir anda değişebilir.Görünen o ki Fernando, vereceği karar için acele etmemekte çok haklı.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Deneyimli Tayfa
![]() Üyelik Tarihi: May 2007
Nereden: EsKiŞeHiR
Konu Sayısı: 580
Rep Gücü: 11805
Rep Puanı: 1179948
Rep Derecesi :
Ruh Hali:
|
bu konuyu bizzat ben vermiştim
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yeni Tayfa
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2007
Konu Sayısı: 11
Rep Gücü: 0
Rep Puanı: 1960
Rep Derecesi :
Ruh Hali:
|
sevgili arkadaşım; birincisi hata başlıkta başlıyor(!)bu yeni bir casusluk olayı değil. ikincisi mclaren ihraç edilmedi,puanları silindi, bu ikisi çok farklı kavramlar. üçüncüsü ben haberleri çeşitli sitelerden kopyala yapıştır yapmıyorum ;kendi bilgim,görüşlerim ve değer yargılarım çerçevesinde ingilizceden çeviri yapıyorum ki bu da bana mal oluyor. ayrıca ben daha fazla ayrıntı verdim,çünkü renault nun fia tarafından tekrar dinlenmeye alınması dünün haberi, olayın detayları ve kimlerin-kaç kişinin içinde oldugu bugünün haberidir! teşekkür ederim.. saygılar..
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|